Planerade kullar;

Vår första valp, Vallerängs Lill-Babs, Babbens valp.
Inga valpar kvar. Skönt kanske Jenny tycker....eller?
Håkan och Jenny.

Valpar kvar?

Vi har ev en tikvalp kvar och om du är väldigt intresserad av att ställa ut, men även kan erbjuda ett bra hem i övrigt kan det ev finnas en hanvalp kvar.

Valparna är nu fem veckor och det är så mysigt. Tiden går fort så vi försöker att verkligen njuta av dem och deras framsteg.

I dag har de invigt sin lilla valphage. Lilla Gabriel Gräslök satte sig mitt på en geting som vi inte såg. Aj aj aj! Vi ställde även ut en bur som vi brukar ha med på utställning, men helt utan kortända. Med filt över och skön myspläd inne blev det som en liten grotta att sova i. Tanken är att de sedan åker i buren i bilen så det känns tryggt och bra. Om några dagar blir det bilåkning. Bra att träna före flytt.

Vi har även haft lite valpköpare på besök. Kaffepannan går varm. Fler på ingång.

Våra valpar är försäkrade i Agria from 6 veckor. De äter Four friends puppy och det får man med sig en påse. Även en liten filt och leksak som luktar hemma.

De är vid flytten veterinärbesiktigade och vaccinerade. Medlemskap i SKV (specialklubben för västgötaspets) ingår

Valparna och våra fyra vuxna tikar är med oss hela dagarna. Vi har ingen hundgård utan där vi är är oftast våra hundar. Nu hoppar de ur valphagen hela tiden, så den är också borta.

Det är nio valpar i kullen, 5 tikar och 4 hanar, så lekkamrater finns det gott om. Storasyster Jenny som är två år hjälper gärna till och passar de små. Liisa gillar att städa efter dem och leka lite lagom....men inte för mycket.

Detta är våt tredje kull med västgötaspetsvalpar. Vi har haft en kull vart annat år. Lillan kommer förmodligen inte att paras mer då hon på två kullar fått 20 valpar.....Hon är otroligt duktig, men hon har förmodligen gjort sitt. Om man kunde veta att det bara blev 3-4 kunde en kull till vara kul, men med en sådan frögurka vet man aldrig. Får nog bli Vallerängs Jenny Jazz, dottern som är två år, som får valpar nästa gång.

Njut av bilderna, och söker du valp, hör av dig. Ev har vi någon kvar.

Valparna 3 veckor.
Finns ev en hane och en tik att tinga. Om allt känns rätt såklart!
Vargaviddernas Frippe Filur. Planerad parning med....
Westorps Little Miss Sunshine "Lillan"
Lillan
Filur
Ny valpkull planeras vid Lillans nästa löp i februari (slutet). Om allt går väl är valparna leveransklara (8 v) i mitten av juni.

Förra valpkullen.

Alla valpar har flyttat hemifrån förutom Jenny Jazz som blir kvar hos oss. Vi säger lycka till till alla godingar och vi kommer både höras och ses!

Om man har face book så finns en egen sida för Vallerängs kennel.

Magne Metal, 2 veckor.

Valparna är födda!

Som sagt, en rejält stor kull, 10 stycken. 7 hanar och 3 tikar. 5 med lång svans och 5 med stubb. Alla är pigga och livliga, det kivas rejält om Lillans spenar. Kraken har inte fått sova mycket, men hon slappnar av mer och mer. Har nog haft lite kalkbrist också, men det börjar rätta till sig.

Vi väntar några veckor, tills de är tre veckor innan vi kan säga vilka som får en tik, men det finns bara två till förfogande, så fundera på om en hane inte går lika bra. Vi sparar själva en tik.

Finally the puppies are born! 7 boys and 3 girls, a really big litter! It seams that everybody is feeling well. They are really alert and they are fighting for food. Lillan is a very good mother and she is nursing them so so fine. We want them to be 3 weeks before we deside who´s getting the two bitches. We are keeping one bitch for us. They are all going to bee stunning!

I dag fick Lillan herpesspruta nr 2, ca en vecka kvar. Spännande! Veterinären tror det blir många valpar. Allt är väl. Lillan mår bra, men är stor och tung. Nu håller vi tummarna att allt kommer gå bra. Ca 12 juni är det dags.

Valpplaner

Till sommaren hoppas vi på två kullar. Liisa är tänkt att paras med Svedala Linus Lingon, även kallas Bosse, men födas på kennel Svedala då Anita Whitmarsh är delägare åt Liisa.

Lillan är parad 10-11/4 med Dangas X-force. En mycket trevlig och snygg hane med ett härligt temperament. Mer info om honom finns på Kennel Dangas hemsida. Hans höfter är röntgade, A på båda. Hoppas på valpar som föds andra veckan i juni.

Lillan är Nordisk utställnings champion och det här blir hennes första kull. Hon är vallanlagstestad med utmärkta vallanlag. Hon är ögonlyst ua. Rtg visar B på den ena höften och C (är tillåtet) på den andra. Mycket stabilt psyke och verkar ha goda modersinstinkter (försöker stjäla och ta hand om andra tikars valpar)hon är ledaren i min lilla flock. Har en härlig attityd. Älskar mat, i alla former. Äter tom kall havregrynsgröt! Hon är som alla västgötaspetsar lätt att träna, älskar att vara med på allt. En riktig solstråle!

New puppies are planned in spring 2015, Both Liisa and Lillan will get their own puppies if everything goes as we plann. If you are interested, give us a message.

Westorps Little Miss Sunshine "Lillan" will be mated with Dangas X-force-D.

The result of Lillans X-ray of her hips, showed; left B ang right C, Dangas X-force has A.

Dangas X-force-D
Westorps Little Miss Sunshine
Liisa och Bosse (Svedala Linus Lingon) i unga år!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Elvy | Svar 03.09.2017 03.27

På SKK´s Köpa Hund sida står att alla valparna inte är sålda?

Maria Krång | Svar 12.07.2017 17.02

Fin hemsida och mycket fina hundar.

Ann-Katrin | Svar 09.07.2017 10.31

Hello! You can send me a email if you want. My email adress ak.stenkvist@gmail.com We have one puppy left, I can send you pictures and a film. /Ann-Katrin

Maria Reus | Svar 08.07.2017 22.26

Maria Reus from the Netherland. We are looking for a boy spets with a long tail. I Became this adress now I it is to spate in te evening to phone.
Sorry

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.06 | 21:57

I dag började Jenny löpa så nästa helg åker vi till hanen. Mer info på Facebook; Vallerängs västgötaspetskennel

...
21.06 | 22:50

Ja,tror Jenny börjar löpa en dera dagen.

...
21.06 | 13:46

Kommer ni ha en kull i sensommar/höst?

...
09.05 | 13:23

Trevlig och bra introduktion.
Jag ensamstående pensionär på 79 år, fysiskt i bra form, går 10 km utan problem. Bor nära natur. Bedömmer ni hunden lämplig för mi

...
Du gillar den här sidan