Det kunde ha gårr bättre! It has been a better day!

Ja, nu är det över. Valparna (det blev 5 st) är födda, men endast en klarade sig.

Det blev ett långdraget förlossningsarbete med svaga värkar. Två valpar föddes hemma, varav nr2 (röd hane) inte levde när den kom ut. Ingen synlig orsak, troligen syrebrist eller ngt liknande.

Nummer 3, en tik, kom hos veterinären i Linköping och den levde i ca 15 min (röd tik). Babben snittades men de två kvarvarande valparna klarade inte påfrestningen av snittet/sövning, förmodligen. Svårt att säga. Vi är alla ledsna, valparna såg så fina ut. Men vi gjorde allt vi kunde och det räckte inte. Vi får nu hoppas att tiken, Lill-Babs , klarar sig. Hon verkar livskraftig och hon har en gäll stämma som mest påminner om en kattunge. Babben är en bra mamma, men valpen tycker att bandaget är konstigt och vill helst att det ska vara lite hårigare. Men den har gått upp i vikt och har både gjort stort och smått. Men nu tar Babben hand om den biten. I går orkade hon inte.

Tråkigt för er som väntar på valp att det inte blev så många. Om jag vågar mig på det här någon mer gång så blir det nästa höst, men med en annan tik.

Vi är alla lite trötta efter allt ståhej, så jag har inte orkat ringa runt och berätta hur det gått. men i dag känns det bättre. I går var det rätt trist och ledsamt Ledsenoch det känns skönt att det finns vänner som ni! Tack för stöd och värmande ord.

It has been the worst weekend for Babben and her puppies. Only one of five made it. A gray bitch with a tail. It ended up whit a c-section. Now we are at home and we are resting and feeding ang we are hoping it´s going to end well for Lill-Babs the puppie, she is doing well. The weight is going up and she has a loud voice.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Marit | Svar 28.10.2013 14.41

Stor styrkekram till er alla!
Lill-Babs verkar vara en stark liten tjej och jag hoppas Babben återhämtar sig snabbt. <3

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.09 | 08:04

Du kan väl ringa mig i dag; 0708703148
Mvh Ann-Katrin

...
13.09 | 23:31

Hej!

Är intresserad av att köpa en hanvalp om det finns någon kvar. Har haft ett antal västgötaspetsar min första köpte jag redan 1970 10 på gammal.

...
25.06 | 21:57

I dag började Jenny löpa så nästa helg åker vi till hanen. Mer info på Facebook; Vallerängs västgötaspetskennel

...
21.06 | 22:50

Ja,tror Jenny börjar löpa en dera dagen.

...
Du gillar den här sidan